Live interview door Photo31, 60 minuten

19 Mei 2022 werd Dindi geïnterviewd door fotocoach Diana Bokje in Gouda in het kleine theater Cultuurcentrum Gouda Studio’s. Het werd een interessant interview met publiek en Dindi spreekt uitgebreid over haar oeuvre, fascinaties en werkwijze.

Photo31 is een platform voor fotografie en een ontmoetingsplek waar fotografen in elk stadium van hun carrière, maar ook  galeriehouders, kunstverzamelaars en mensen met een liefde voor fotografie hun passie en kennis kunnen delen, inspiratie op kunnen doen en contacten kunnen leggen. Zij organiseren interactieve Photo31 edities, presentaties en interviews met inspirerende gastsprekers, portfolio reviews en netwerkborrels.

Dindi van der Hoek staat bekend om haar unieke en zeer onderscheidende fotografisch ‘water’ oeuvre. Het fotograferen van waterspiegelingen zijn de belangrijkste basis geworden van haar visuele beeldtaal. Als kijker wordt je deelgenoot van surrealistische beelden die een bepaalde verwarring opwekken en uit een andere wereld lijken te komen.

Dindi maakt beelden die deels onderwater gefotografeerd zijn. Jarenlang werkte zij onderwater in een zwembad, maar eind 2019 bouwde zij een waterbassin van glas in haar studio en zette daarin haar experimenten voort. In deze nieuwe situatie onderzocht ze de invloed van inkt en melk in water en creëerde zo nieuwe beelden die schoonheid en rust schijnbaar moeiteloos combineren met een rafelige duisterheid.

Al is het eindresultaat fysiek een tweedimensionale afbeelding, de weg die Dindi bewandelt is er een van vele lagen, als een schilder bouwt zij zo haar eigen wereld. Ze arrangeert alle facetten van het beeld: van het maken van kostuums, maskers en attributen tot het schminken van het model. Een ding heeft ze niet in de hand en dat is het water. Het water leert haar de controle los te laten.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial